MG MARVEL R

Electric

402 km
WLTP domet
Tri motora
Pogon na sva 4 kotača AWD
MG iSMART
Sustav povezivanja
288 KS
1,8 s/ 0-50 km/h
IT 7 Years Warranty 3x

MG MARVEL R Electric je prostrani, luksuzni, kompaktni SUV. Napravljen za europske vozače koji cijene dizajn, luksuz i performanse, dio je naše druge generacije potpuno električnih vozila. Sa svojim glatkim, sportskim dizajnom, MG MARVEL R Electric kombinira prostrani interijer s futurističkim vanjskim izgledom. Uzimajući u obzir vodeće sigurnosne standarde, nulte emisije i izvanredan domet, dobivate električno vozilo koje je jedinstveno u svojoj klasi. Dobrodošli.

PERFORMANSE
Uravnotežena snaga
Iznimno ubrzanje nije jedina jaka strana vozila MG MARVEL R. Zahvaljujući sportskom dizajnu i kalibraciji šasije, također pruža veliko zadovoljstvo u vožnji.
Pogon na sva 4 kotača<span> s tri motora</span>

Pogon na sva 4 kotača s tri motora

S 3 električna motora i ukupnom snagom od 288 konjskih snaga i 665 Nm obrtnog momenta, MG MARVEL R postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 4,9 sekundi. Sa Sport+ režimom i zimskim režimom (Winter mode), potpuno ste spremni za izuzetnu vožnju.
Pojačivači <span>kočenja</span>

Pojačivači kočenja

Pojačivači mogu osigurati efikasnost kočenja u različitim situacijama s bržim odzivom.
Također poboljšava iskustvo vožnje zahvaljujući različitim prilagodbama regenerativnog kočenja.
 
Sportska <span>šasija</span>

Sportska šasija

Cijela je šasija kalibrirana od strane tima njemačkih inženjera. Šasija je napravljena od aluminijske legure, što efikasno smanjuje težinu i poboljšava vožnju i udobnost. Raspodjela opterećenja u odnosu 50:50 između prednjeg i zadnjeg dijela je, također, idealna za savladavanje zavoja.
Domet
Vožnja sa samopouzdanjem

Koristi se samo najnaprednija tehnologija električnih vozila (EV), koja omogućuje najveći domet i performanse.

402 km
WLTP domet
Poboljšanje gustoće baterije za 34%
Veliki paket baterijskih ćelija u modulima
Motor s "Hairpin" tehnologijom i 2-stupanjskim prijenosom
Učinkovita vožnja
Domet
Veliki paket baterijskih ćelija <span>u modulima</span>

Veliki paket baterijskih ćelija u modulima

MG MARVEL R koristi rešenje s velikim paketom baterijskih ćelija koje povećava, kako gustoću energije po zapremini, tako i gustoću energije u odnosu na težinu, omogućavajući vam veći domet.
Električni <span>motori</span>

Električni motori

Svi električni motori na MG MARVEL R koriste tehnologiju namotaja ( na načelu ukosnice), koja je učinkovitija od tradicionalne metode. Dva stražnja motora djeluju neovisno jedan o drugom, a sve kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost.
Punjenje

Punjenje

Pored povećanog kapaciteta baterije, poboljšan je i kapacitet punjenja. Ugrađeni trofazni punjač snage 11 kW podržava brže punjenje naizmjeničnom strujom, a snaga punjenja do 90 kW omogućava punjenje baterije do 80% u otprilike 40 minuta.
Dvostupanjski <span>prijenos</span>

Dvostupanjski prijenos

Zadnji motor povezan je s dvostupanjskim prijenosom. Kada vozilo vozi velikom brzinom, mjenjač može preći u visoki stupanj prijenosa kako bi se poboljšala učinkovitost.
Klima uređaj <span>i toplinska pumpa</span>

Klima uređaj i toplinska pumpa

U usporedbi s konvencionalnim sustavom klimatizacije s pozitivnim temperaturnim koeficijentom (PTC), toplinska pumpa može poboljšati energetsku učinkovitost za do 50%, pružajući vam veće samopouzdanje prilikom vožnje zimi.
SIGURNOST
Sveobuhvatno održavanje
MG MARVEL R je opremljen novim funkcionalnostima koje osiguravaju sigurnost vozača i putnika.
Potpuna zaštita baterije
Stroga sigurnosna ispitivanja
Čvrsta struktura
Lagana karoserija
MG Pilot
L2 Djelomično autonomna vožnja
Sigurnost <span>baterije</span>

Sigurnost baterije

Čitav je paket baterija bio podvrgnut strogim testovima sigurnosti. Nakon raznih udaraca iz bilo kojeg kuta, paket će prekinuti visoki napon u milisekundama, što jamči sigurnost baterije i sprečava rizik od požara.
Vrhunska <span>karoserija</span>

Vrhunska karoserija

Struktura je vodeća na svijetu jer kombinira čvrstoću i laganu karoseriju. Koristi se više toplinski oblikovanog čelika, legura aluminija i drugih kompozitnih materijala kako bi se osigurale njegove ojačane i lagane performanse.
Pasivna <span>sigurnost</span>

Pasivna sigurnost

Ponekad nije moguće izbjeći nezgode, ali zahvaljujući čvrstoj strukturi karoserije MG MARVEL R i 7 zračnih jastuka (uključujući bočne zračne jastuke), putnici su maksimalno zaštićeni od teških ozljeda.
Više <span>kamera</span>

Više kamera

Više senzora i kamera, koje pokrivaju šire područje od vidljivog, osiguravaju sigurnost osoba, kako unutar, tako i izvan vozila.
MG Pilot
MG Pilot

MG Pilot u MG MARVEL R, također, uključuje najnovije funkcije, poput ELK (Sustav za održavanje vozila u traci) i DWS (Sustav upozorenja na pospanost). Uz najnoviju hardversku opremu, sve ove funkcije omogućavaju prevenciju i izbjegavanje potencijalnih nezgoda, kao i djelomično autonomnu vožnju.

Aktivna sigurnost
L2 Djelomično autonomna vožnja
Futuristički <span>izgled</span>
DIZAJN
Futuristički izgled
MG MARVEL R usvaja nov, inteligentan električni dizajnerski koncept, zajedno s potpunom nadogradnjom, kako eksterijera, tako i interijera.
Osjećaj rituala
Svjetlosni izraz
SUV Coupe
Stil karoserije
"Stanford Torus"
19-inčni naplatci
Tip karoserije <span>Coupe</span>

Tip karoserije Coupe

Nizak krov i glatki C-stup iznimno su dinamični, kako na prednjem, tako i na zadnjem dijelu vozila. Ovo daje karoseriji položaj okrenut naprijed i stvara izrazito proporcionalnu karakteristiku.
Puna zakrivljenost <span> karoserije</span>

Puna zakrivljenost karoserije

Cijela se strana karoserije glatko savija, s dvostrukim lukom na kotačima s obje strane. Jednostavni i sofisticirani, ovi elementi dizajna se spajaju bez napora.
Svjetlosni pojas <span>Universe LED</span>

Svjetlosni pojas Universe LED

Umirujući, tanak pojas svjetlosti teče kroz prednju stranu prije negoli se vraća unutra.
Integrirano matrično <span>prednje svjetlo</span>

Integrirano matrično prednje svjetlo

Čitav je dizajn inspiriran svemirskim borbenim brodovima s dvije svjetlosne trake, integrirane s pravokutnim modulima. Glavni far ima potpuno novi dizajn rasporeda podsvjetla.
Zadnja svjetla <span>u obliku strelice</span>

Zadnja svjetla u obliku strelice

Svjetlosna traka prelazi natrag, vizualno proširujući vozilo i sumirajući temu pera sa strelicama unutra. Direktan dizajn vizualno naglašava središnje područje logotipa.
UDOBNOST
Premium unutrašnjost

Vidljivo ili nevidljivo, uvijek kvalitetno.

Audio sustav Bose
9 zvučnika
Virtualna papučica
Električna vrata prtljažnika
Nappa sjedište
S ventilacijom
Premium <span>unutrašnjost</span>
Audio sustav <span>Bose</span>

Audio sustav Bose

Tim tvrtke Bose iskoristio je svoje stručno znanje i vještine kako bi izvršio sveobuhvatnu analizu kabine vozila MG MARVEL R. To je uključivalo detaljnu analizu, poput testiranja zvučnih efekata i podešavanje balansa kako bi se kreirao zvuk koji vas vodi na koncertnu pozornicu i omogućava vam da uistinu osjetite glazbu.
Uski otvori<span> za ventilaciju</span>

Uski otvori za ventilaciju

Očekujte izvanredan dizajn skrivenog otvora za zrak duljine 900 mm koji je integriran sa središnjom kontrolnom jedinicom i opremljen s 4 seta inteligentnih električnih lopatica ventilatora koji mogu inteligentno kontrolirati kutove strujanja zraka u skladu s promjenama temperature. Pored toga, sustav za pročišćavanje zraka filtrira štetne čestice, uključujući pelud i neke viruse, a sve kako bi zrak u kabini bio zdrav.
Režim <span>dobrodošlice</span>

Režim dobrodošlice

Vrhunsko iskustvo počinje od trenutka kada priđete vozilu. Skrivena ručka vrata pojavljuje se automatski i sjedište se vraća u položaj za vožnju, kada se napajanje uključi.
Električna vrata prtljažnika s <span>virtualnom papučicom</span>

Električna vrata prtljažnika s virtualnom papučicom

Jednostavno pomjerite nogu do virtualne papučice ispod prtljažnika i vrata prtljažnika će se otvoriti.
Panoramski <span>krov</span>

Panoramski krov

Otvorite ga kako bi u vozilo ušao svježi zrak i osjetite sunce na svojoj koži, kamo god krenuli.
Izuzetne performanse NVH <span>izolacija od zvuka i vibracija</span>

Izuzetne performanse NVH izolacija od zvuka i vibracija

95% pokriveno NVH (izolacija od zvuka i vibracija), uključujući dvoslojno zvučno izolirano staklo. Kada je tiho, to je kao u tihoj koncertnoj dvorani. Kada svira glazba, zvučni vam valovi donose potpuno zadovoljstvo u vožnji.
Premium <span>sjedišta</span>

Premium sjedišta

Sjedala su opremljena Bader Nappa kožom sa sportskim dizajnom, kao i funkcijama grijanja i ventilacije. Vertikalna tehnologija punjenja s pjenom dvostruke tvrdoće, također, poboljšava raspodjelu pritiska tijekom sjedenja.
Ambijentalna <span>svjetla</span>

Ambijentalna svjetla

Ambijentalna svjetla u 64 boja "Aurora" mogu promijeniti atmosferu u vozilu i kretati se u ritmu vaše glazbe.
Digitalizirana <span>kabina</span>
TEHNOLOGIJA
Digitalizirana kabina
Potpuno digitalna i povezana radi boljeg iskustva u vožnji i inteligentne interakcije.
19,4-inčni lebdeći zaslon <span>osjetljiv na dodir</span>

19,4-inčni lebdeći zaslon osjetljiv na dodir

Čitav je zaslon izrađen od Corning Gorilla stakla, s virtualnim i fizičkim tipkama na zaslonu, što omogućava sigurniju i učinkovitiju primjenu.
12,3-inča digitalna <span>instrument ploča</span>

12,3-inča digitalna instrument ploča

Postoje tri različita područja na kojima se prikazuju sve potrebne informacije, a widgete možete prilagoditi prema svojim željama.
Bežični <span>punjač</span>

Bežični punjač

Napunite svoj pametni telefon na putovanju.
MG ISMART
Potpuno nov sustav povezivanja

Inteligentni mrežni sustav koji kombinira komunikaciju vozila, Interneta i korisnika. Spremni za povezivanje s budućnošću?

MG ISMART
Pred <span>polazak</span>

Pred polazak

Aplikacija iSMART vam pomaže da brzo pronađete svoje vozilo i provjerite je li sigurno za vožnju pritiskom na gumb. Pored toga, možete koristiti daljinski upravljač kako biste unaprijed podesili klima uređaj na ugodnu temperaturu prije negoli uđete u vozilo.

Pronađite svoje vozilo

Odredite točnu lokaciju vašeg vozila.

 

Dijagnoza statusa vozila

Jednostavno provjerite status svog vozila i provjerite je li sigurno prije nego što krenete.

Planer rute

Planirajte svoje putovanje unaprijed i sinkronizirajte vašu rutu u vozilu.

Daljinski upravljač preko aplikacije

Uključite klima uređaj kako biste unaprijed postavili ugodnu unutarnju temperaturu.

Na cesti

Na cesti

Nakon što isplanirate svoju rutu, dobit ćete ažuriranja prometa u stvarnom vremenu, navođenje rutom i točno vrijeme dolaska. I ne samo to, aplikacija će vam reći sve zanimljivosti koje ne želite propustiti na putu.

Navigacija

Pronađite različite alternativne pravce za svoju rutu.

 

Online točke interesa

Pronađite sve što vrijedi vidjeti na svojoj ruti.

Prikaz autonomije i informacija o punjačima

Nema više brige o dometu - saznajte svoj domet i dobijte informacije o punjaču za svoju rutu.

Na cesti

Na cesti

Ne morate brinuti o dometu – pogledajte točno koliko još možete putovati, kao i informacije o punjaču u stvarnom vremenu na vašoj ruti. Osim toga, možete navigirati, usmjeravati glazbu, telefonirati i upravljati svojim vozilom tijekom putovanja glasovnim kontrolama bez ruku.

Amazon Prime glazba

Prijavite se na svoj Amazon Prime račun kako biste slušali najnovije pjesme svojih omiljenih izvođača.

 

DAB+

Zapamtite svoju omiljenu postaju i MG iSMART će vas podsjetiti na početak programa koji ne želite propustiti.

Hotspot

Putnici ostaju bez podataka? Bez brige, koristite pristupnu točku podataka iz vozila i ostanite povezani.

Na cesti

Na cesti

Ostanite povezani dok ste u pokretu uz Apple CarPlay ili Android Auto, koji donose sve značajke vašeg telefona na središnji zaslon osjetljiv na dodir vašeg automobila. I ne zaboravite spremiti svoju omiljenu DAB+ radio stanicu u aplikaciju - podsjetit će vas kada je vaša omiljena emisija na programu.

Vremenska prognoza

Provjerite vremensku prognozu na vašoj trenutnoj lokaciji ili odredištu.

 

Glasovna naredba

Maksimalno iskoristite hands-free kontrole za kontrolu glazbe, navigacije, telefona i vozila.

Apple CarPlay i Android Auto

Jednostavno povezivanje pametnog telefona s ugrađenim Apple CarPlay ili Android Auto aplikacijama.

 Nakon dolaska <span>na odredište</span>

Nakon dolaska na odredište

Ne sjećate se jeste li zaključali auto? Nema problema. Možete ga otvoriti i zatvoriti pomoću aplikacije, kao i provjeriti razinu baterije i domet za sljedeće putovanje. Također možete pogledati sve svoje statistike vožnje, uključujući koliko ste CO2 uštedjeli vožnjom u potpuno električnom načinu rada.

Zaključavanje i otključavanje vozila

Niste sigurni jeste li zaključali auto? Možete ga zaključati i otključati pomoću aplikacije.

 

Alarm

Vozilu će biti poslana obavijest ako se otkrije bilo kakva nepravilnost.

Postavljanje planiranog punjenja

Želite li uštedjeti na troškovima energije punjenjem preko noći? Samo postavite planirano punjenje.

ZSP Technology Header
Korisnost
Više nego pametno
Pored svojih izvanrednih performansi, MG MARVEL R pruža svestranost koja vam je potrebna za sve vaše osnovne stvari – bilo da se radi o svakodnevnom putu na posao ili putovanju za vikend.
Prednji i zadnji <span>prtljažnik</span>

Prednji i zadnji prtljažnik

Kapacitet prtljažnika je 357 l, a vrata prtljažnika imaju ogroman otvor koji čini utovar stvari jednostavnim i lakim. Stražnja su sjedišta podijeljena u odnosu 60/40 i kada su preklopljena, ovo može povećati zapreminu prtljažnika na maksimalno 1,396 l. Prednji prtljažnik ima zapreminu od 150 l. Ovdje možete smjestiti sve, od kablova za punjenje do aktovke ili kovčega veličine 24 inča.
Unutrašnji prostor <span>za odlaganje</span>

Unutrašnji prostor za odlaganje

Iskoristite unutrašnji prostor u potpunosti, s 5 držača za telefon, 8 držača za čaše i velikim prostorom ispod plutajuće konzole. Zadnji dio je prostran, s podesivim stražnjim sjedištem i pregradom za odlaganje na stražnjem naslonu za ruke.
Kapacitet vuče <span>750 kg</span>

Kapacitet vuče 750 kg

MG MARVEL R ima odobreni kapacitet vuče od 750 kg, tako da možete transportirati sve što vam je potrebno.
Tehnologija V2L - Vozilo za punjenje

Tehnologija V2L - Vozilo za punjenje

Zahvaljujući V2L  (Vehicle to Load) tehnologiji (do 2400V), MG MARVEL R je praktičniji, tako da možete koristiti energiju baterije u svom svakodnevnom životu.
MG MARVEL R MG MARVEL R
Luxury

MG MARVEL R

  • 19-inčni naplatci
  • Sportska sjedala od prave kože
  • Grijanje i ventilacija prednjih sjedala (opcija)
  • 360° kamera
  • Električna vrata prtljažnika s virtualnom papučicom
  • Bežični punjač za telefon
  • Unutrašnji retrovizor s automatskim zatamnjivanjem
  • Ambijentalna svjetla

*Konačna verzija ovisi o podacima homologacije.

Ovdje prikazane slike su samo za potrebe ilustracije te se mogu razlikovati od standardnih specifikacija po tipu. Nikakva prava ne mogu proizaći na temelju fotografija. Tvrtka MG zadržava pravo da izmijeni modele, boje, specifikacije i opremu bez prethodne obavijesti i bez obveze da izmijeni vozila koja su već na tržištu.

Specifikacija

Verzija Luxury
Dimenzija i težina
Dužina (mm) 4674
Širina (mm) 1919
Visina (mm) 1613
Međuosovinski razmak (mm) 2804
Razmak od tla (mm) 133,9
Prednji prtljažnik 150L
Zapremina zadnjeg prtljažnika (Sklopljena sjedišta/Spuštena sjedišta,L) 357-1396
Masa praznog vozila (kg) 1810
Najveća tehnička dozvoljena masa opterećenja vozila (kg) 2288
Tehnički dozvoljena masa opterećenog vozila na svakoj osovini (kg) 1100/1342
Kapacitet vuče (bez kočnice, kg) 750
Kapacitet vuče (s kočnicom, kg) 750
Motor
Tip PMS motor
Maksimalna snaga (kW) 132
Maksimalni obrtni moment (Nm) 410
Prijenos 2-stupanjski automatski
Električni motor i baterija
Baterija (kWh) 70
Maksimalna snaga ugrađenog punjača (kW) 11 kW
Vrijeme punjenja naizmjeničnom strujom (5~80%) 43 min
Performanse
Maksimalna brzina (km/h) 200
Ubrzanje (0~100 km/h) 7,9
EV domet (km, WLTP) 402
Potrošnja energije (Wh/km) 194,1
Verzija Luxury
Sigurnost
Alarm
Imobilizator
Sustav za hitne pozive (E-CALL)
ESP
ARP
EBA
HDC
Automatsko parkiranje
EPB
Sigurnosna brava za djecu
ISOFIKS sustav za pričvršćivanje dječje sjedalice
Senzor za kišu
Direktni TPMS
Zračni jastuci
Prednji zračni jastuci za vozača i suvozača
Bočni zračni jastuci za vozača i suvozača
Bočni zračni jastuk
Bočne zračne zavjese za vozača i suvozača
Prekidač za suvozačev bočni zračni jastuk
Sustav za pomoć
Prilagodljivi tempomat (ACC)
Inteligentni nadzor svjetala (IHC)
Sustav kontrole brzine (SAS)
Upozorenje na frontalni sudar (FCW)
Sustav automatskog kočenja u nuždi (AEB)
Pomoć pri vožnji u prometnim gužvama (TJA)
Prepoznavanje prometnih znakova (TSR)
Pomoć pri održavanju u traci (LKA)
Sustav detekcije mrtvog kuta (BSM)
Sustav upozorenja o nailasku vozila sa stražnje strane (RTA)
Upozorenje na promjenu trake (LCW)
Sustav za zadržavanje u traci (ELK)
Sustav upozorenja na umor (DWS)
Sustav za prevenciju ponovnog sudara (MCB)
Upozorenje o otvaranju vrata (DOW)
Svjetla
LED dnevna svjetla
LED farovi
LED zadnja svjetla
Stražnja LED svjetla za maglu
Senzor sumraka
Svjetlo dobrodošlice
Visoko postavljeno stop svjetlo
Pomoć pri parkiranju
Stražnji i prednji parking senzori
Kamera od 360 s transparentnim pregledom šasije
Sigurnosni pojas vozila
Prednji u 3 točke + zatezač i graničnik opterećenja
Zadnji u 2 točke + zatezač i graničnik opterećenja
Podsetnik za sigurnosni pojas naprijed i straga
Podešavanje visine prednjeg sigurnosnog pojasa
Verzija Luxury
Uzdužni krovni nosač
Spojler
Senzor za kišu i fleksibilni brisač vjetrobranskog stakla
Zadnji brisač
Zatamnjena stakla
Zadnje staklo za privatnost
Električna vrata prtljažnika
Virtualna papučica za otvaranje prtljažnika
Aktivna zračna rešetka
Vanjski retrovizori
Grijani
Memorija
S pokazivačima smjera
Električno podesivi
Automatski sklopivi
Automatski nagib pri vožnji unatrag
U boji vozila
Ručke za vrata
Skrivena ručka vrata
Verzija Luxury
Daljinsko zaključavanje
12V utičnica
Tehnologija V2L (Vehicle to Load) pražnjenje
Mreža za prtljažnik i kuka
Svjetlo u prtljažniku
Sportska papučica od lake legure
Ručica mjenjača
Kromirana ručka vrata
Zaštita od sunca s ogledalom i lampom
Prednja svjetla s funkcijom "follow me home"
Unutrašnje ogledalo s automatskim zatamnjivanjem
Vrhunski ukrasni panel za vrata
LED svjetla za čitanje straga
Ambijentalna svjetla
Režim dobrodošlice
Krovni otvor sa sustavom protiv uklještenja
Panoramski krovni otvor
Klima uređaj
Toplinska pumpa
Dvojni klima uređaj
Stražnji ventilacijski otvori
Klima uređaj s pročišćavanjem zraka
Podizanje stakala
Električno podizanje
Automatsko podizanje i spuštanje svih stakala
Funkcija protiv priklještenja prstiju na svim staklima
Upravljač
Koža
Podešavanje u 4 smjera
Multifunkcionalni
Informiranje i zabava
Digitalna instrumentna ploča 12.3"
DAB+ radio
Zvučnici 8
Premium audio sustav -
3 mikrofona
4 USB priključka
Bežični punjač za telefon
Bluetooth
MG iSMART sustav povezivanja
Daljinsko upravljanje
Glasovno navođenje
Vremenska prognoza
Prometna navigacija u realnom vremenu s planiranjem dometa
Sinkronizacija putovanja i agende
Streaming glazbe Amazon
Apple Carplay/Android Auto
Središnji plutajući zaslon osjetljiv na dodir od 19,4''
Središnje zaključavanje
Daljinsko zaključavanje
Ulazak bez ključa
Pokretanje motora jednim gumbom
Verzija Luxury
Vozačevo sjedalo podesivo u 6 smjerova
Suvozačevo sjedalo podesivo u 4 smjera
Vozačevo sjedalo električno podesivo, s memorijskom funkcijom
Električno podesivo suvozačevo sjedalo
Lumbalna potpora vozačevog sjedala
Džepovi na poleđini prednjih sjedala
Sjedala od umjetne kože -
Sjedala djelomično presvučena kožom
Grijana prednja sjedala
Stražnja sjedala sa središnjim naslonom za ruke s držačem za čašu
Sklopiva stražnja sjedala 40/60
Ventilacija prednjih sjedala*
Verzija Luxury
Aluminijski naplatci 19"
Set za popravak guma
Verzija Luxury
Kućni punjač Tip-2 Način 3
Kabel za punjenje Tip-2 Način 3
Verzija Luxury
Prism Blue Metalik boja Prism Blue Metalik boja
Cumulus White Metalik boja Cumulus White Metalik boja
Pebble Black Metalik boja Pebble Black Metalik boja
Beton Grey Metalik boja Beton Grey Metalik boja
Night Watch Grey Metalik boja Night Watch Grey Metalik boja
Verzija Luxury
Crna
Siva
Smeđa (Alcantara) -

Pronađi prodajno mjesto

Prodajno mjesto
Servis